Pietengym

Op dinsdag 2 december konden alle kinderen weer meedoen met de pietengym. Tijdens de gymles was er een circuit voor de pieten van de Zwaluw uitgezet. Meester Martijn heeft er ook dit jaar weer zijn best voor gedaan. Klimmen, klauteren, kruipen, balanceren, glijden, pakjes bezorgen, slingeren van dak naar dak, alles is weer geoefend door de pietjes van de Zwaluw. Dit jaar was er hulp bij de groepen 1 t/m 4 door heuse bovenbouwpieten. De kinderen hebben weer genoten en als klap op de vuurpijl een diploma behaald.

Bezoek sinterklaas op 4 december

Dat dit jaar alles een beetje anders gaat in de decembermaand weten we inmiddels. Gelukkig heeft Sint wel de mogelijkheid gevonden om De Zwaluw te bezoeken. Geen grootse aankomst op het schoolplein, maar binnen geflitst met de tijdmachine. In de aula wachtte de Sint de kinderen op. Sint was dit jaar alleen, zonder zijn pieten. Die konden helaas niet mee. Die werkten thuis. Door hun tijdreizen, was er nog een hoop werk te doen.

Op gepaste afstand konden de kinderen van groep 1 t/m 6 toch hun vragen stellen aan sint, een verhaaltje vertellen, een liedje zingen of een dansje laten zien. Wat een blije gezichten hebben we weer gezien. Gelukkig was er ook weer een cadeautje voor de kinderen van groep 1 t/m 4.

In de groepen 5 t/m 8 zijn er dit jaar ook weer prachtige surprises en mooie gedichten gemaakt. Iedereen heeft zijn best gedaan en het resultaat mocht er wezen.

In de ochtend is het sinterklaasfeest gevierd met de Sint. In de middag zijn er vooral activiteiten geweest als een sinterklaasliedjesbingo, een speurtocht of een quiz. Al met al een geslaagde dag. Hopelijk kunnen we volgend jaar het weer vieren op de oude vertrouwde manier.