Maandag 8 maart stond de opening voor het thema communicatie op het programma. Eigenlijk stonden er gastlessen van de bibliotheek gepland, maar omdat er geen andere mensen de school in mogen i.v.m. de coronaregels, zijn we op zoek gegaan naar een alternatief.

Bij communicatie denk je vooral aan allerlei vormen van communicatie. Communiceren met blinde en dove mensen (wat ook nog eens heel actueel is door doventolk Irma, bij de persconferenties) communicatie via mail, post, videobellen, communicatie via reclame, film en tv en nog veel meer. De kinderen gaan hier de komende tijd veel meer over leren

Voor de opening heeft juf Francien(die wel elke week met kinderen werkt) een les gebarentaal gegeven. In de groepen 3 t/m 8 zijn er een aantal gebaren geleerd als goedemorgen en goedenavond. Maar ook is er geoefend met het gebarenalfabet en een naamgebaar. De kinderen waren erg enthousiast.
Bij de kleuters is er voorgelezen uit rupsje nooit genoeg. Dit is gebeurd aan de hand met een filmpje waarbij het hele boek uitgebeeld/ondersteund werd met gebaren.

Hier een kleine impressie