Bibliotheek Aagje Deken

Bibliotheek Aagje Deken is in samenwerking met de dorpsraad opgezet en al jarenlang bij ons in de school gevestigd. Het afgelopen half jaar is in samenwerking met de bibliotheekouders de “oude” schoolbibliotheek gesaneerd en gedigitaliseerd  en in de aula ondergebracht. Hierdoor staat de grote collectie kwalitatief goede kinderboeken niet meer verstopt in het handarbeidlokaal , maar uitnodigend uitgestald voor alle leerlingen van De Zwaluw.

In samenwerking met Bibliotheek Amstelland maken we gebruik van het programma Schoolwise. Hiermee hebben de leerlingen  de mogelijkheid om digitaal een leeslogboek bij te houden, om de top 10 van favoriete boeken van de klas te bekijken of klasgenootjes een tip te sturen als ze een leuk boek gelezen hebben. Ze kunnen ook zien welke boeken er in de bibliotheek aanwezig zijn van hun favoriete schrijver of over een bepaald thema.

De afspraken die in onze bibliotheek gelden:

– Alle leerlingen krijgen een pasje met een wachtwoord.
– Een vaste groep ouders begeleidt de leerlingen.
– Iedere leerling mag twee boeken in bezit hebben.
– Deze boeken mogen op school of thuis gelezen worden.
– De leentijd is maximaal 3 weken
– Als een boek kwijt is geraakt wordt de nieuwwaarde van het boek in rekening gebracht bij de ouders.

Openingstijden bibliotheek
Maandag om 14.00
Woensdag om 11.30
Vrijdag om 08.45

Alle leerlingen zijn automatisch (en gratis) lid van Bibliotheek Amstelland (met vestigingen in Uithoorn en Amstelveen). Wanneer ze daar een boek willen lenen, kunnen ze op een van de vestigingen een biebpasje ophalen voor bibliotheek Amstelland.

Het schoolpasje is dus alleen geldig in onze eigen schoolbibliotheek.

Mocht uw kind al lid zijn van Bibliotheek Amstelland, dan moet het gewijzigde wachtwoord van school hetzelfde zijn als het wachtwoord van Bibliotheek Amstelland.

We hopen dat alle leerlingen steeds meer  gebruik gaan maken van onze vernieuwde bibliotheek en dat hierdoor het plezier in lezen steeds groter wordt!

Copyright ©2014 Basisschool De Zwaluw - Webdesign: G2O