Project Bouwen!

Na dit schooljaar gewerkt te hebben aan de thema’s Afrika/Azië, Voeding, De Gouden eeuw en Planten is het laatste project van dit schooljaar begonnen met een complete feestweek rond het thema Bouwen.

Maandag was er de “workshop dag”, waarbij zowel de leerlingen van groep 1 ™ 4, als de leerlingen van de bovenbouw kennis hebben gemaakt met allerlei aspecten van bouwen.

De kinderen van de bovenbouw hebben gemetseld en leerden verschillende soorten “verbanden” ( halfsteensverband, wildverband ) en ook iets over verschillende soorten stenen. Bij de workshop Timmeren leerden de kids in verstek zagen en omgaan met allerlei machines zoals een boormachine en de schuurmachine. In de patio werd aan elektra gewerkt. Ik ben heel wat keren naar de voordeur gelopen omdat ik dacht dat de bel ging, maar die ging in de patio doordat er draadjes op juiste manier aan elkaar verbonden waren. Het was natuurlijk ook fantastisch dat je met witte elektrabuizen geweldige blaaspijpen kon maken!

Buitenactiviteiten werden afgewisseld met binnenactiviteiten. Binnen werd er bijv gewerkt met de dozen uit de techniektorens en geprogrammeerd.

De kinderen van de onderbouw leerden behangen, schilderden levensgrote afbeeldingen, maar ook pallets in regenboogkleuren en bouwden met groot bouwmateriaal hoge torens.
Binnen was er Hamertje tik, Kapla, Knex en Lego, maar kon er ook gekleid worden en met zand in de zandtafel worden gespeeld.    
Tussen de middag werd er gesmuld van een –  voor deze ene keer ongezond – “patatje met” en een broodje kroket of frikandel. Voor de broodnodige vitamines zorgde de familie Ekkelkamp die een heerlijke fruitsalade voor de hele school sponsorde . Samen met de  emmer kersen van Lucas en Florine was dat een heerlijke pauzehap! Komkommer en tomaatjes maakten het geheel af. Bedankt !

Van Dylano ( 4 jaar) tenslotte leerde een deel van het team iets totaal nieuws.  
Hij bouwde nl een “wiersmachine” . Ik had nog nooit van het werkwoord “wiersen” gehoord! Inmiddels is het ons haarfijn uitgelegd. Als het gras gemaaid is, wordt het eerst geschud en vervolgens netjes in lange rijen op het land gelegd . Dat laatste gebeurt dus met een wiersmachine. Met dank aan Dylano: we gaan het nooit meer vergeten!