De lente is begonnen. Ook op de Zwaluw. We konden afgelopen dagen al genieten van de eerste zonnige lentedagen in maart.
Ook in de klassen is dat, naast het thema communicatie zeker terug te zien. Zo ook op onze thema tafel. En bij de lente passen helemaal de activiteiten die bij Pasen horen.

Op donderdag 1 april stonden er allemaal paasactiviteiten rondom de lente en Pasen op het programma. Alles binnen de maatregelen. Maar wat leek het toch weer een beetje normaal.
De dag begon in alle klassen met een paasontbijtje. Dit keer niet voor elkaar gemaakt, maar lekker een ontbijtje voor jezelf. Deze werden in de klassen lekker opgegeten aan paasgedekte tafels. Na (of tijdens eten) werden de voorrondes voor de alom bekende eiertik wedstrijd gehouden in de klas. Alle kinderen streden om klaswinnaar te worden. Het eiertik lied schalde voluit uit alle groepen:

Tik tik tik
jij en ik
eitje klein en eitje groot
wie zal straks de winnaar zijn
1…2…3  tik

 

Na het eten en de voorronde stonden nog twee activiteiten op het programma; eieren zoeken en lammetjes en kalfjes kijken op boerderij Kerkzicht.
De eieren waren dit jaar weer goed verstopt door de kinderen. De eieren voor groep 7/8 werden verstopt door Meester Martijn. En ja daar zat ook een 1 april grapje bij. Want ze lagen niet op het basketbalveld, maar op het schoolplein. En dan kan je lang zoeken als de juf zegt: ‘de eerste die er 10 vindt op het basketbalveld krijgt een zak paaseieren.’  Daarna verstopte de groepen voor elkaar de eieren. Soms was het best lastig hoor. Wie weet hoeveel eieren we de komende tijd nog tegen komen.

Ook zijn alle kinderen naar boerderij Kerkzicht geweest. (om en om) We mochten komen kijken naar de lammetjes en de kalfjes die geboren waren. Even een uitstapje. Wat waren de kinderen daar aan toe. Wat was het fijn. En wat waren de lammetjes nog klein. En de koeien en hun kalfjes waren toch ook wel heel leuk. Maar de hond en een lawaaierige kalkoen trokken ook zeker de aandacht. Bedankt dat we even langs mochten komen!

Aan het eind van de ochtend stond er nog 1 onderdeel op het programma. De finale van de Eiertik wedstrijd.  En wat was die spannend. Omdat het zo mooi weer was konden we de finale buiten doen. Alle kinderen op gepaste afstand in een eigen vak en de winnaars tegen elkaar. Lang leek het alsof de winnaar van twee jaar geleden het weer zou worden, maar een leerling uit groep 7/8 ging er uiteindelijk met de winst van door. Gefeliciteerd Matthew. En Seth was een goede tweede.

Alle kinderen (en de juffen en meesters ook) hebben vooral heel erg genoten van deze ochtend. Iedereen kreeg ook nog een leuke paas/lente attentie mee naar huis. Een hyacint, met kuikentje en een paaslolly.

Fijn Paasweekend!