De laatste week voor de kerstvakantie was voor de Zwaluw een week met vele activiteiten. Niet alleen hadden we ineens te maken met een vervroegde schoolsluiting, ook alle kerstactiviteiten werden eerder gevierd. Maar het belangrijkste was deze week juf Ingrid in het zonnetje zetten. Per 1 januari gaat zij genieten van haar pensioen. En dus werden er verschillende activiteiten georganiseerd.

De school werd versierd met strandspullen, er is een hele slinger gemaakt met foto’s en kaartjes en haar kantoor werd omgetoverd tot een strandparadijs.
Elke dag is zij met een ander vervoersmiddel van huis opgehaald. Met een tandem, een tractor, een Porsche en met de brandweerauto!!

Op vrijdag hebben alle kinderen van De Zwaluw haar opgewacht met vlaggetjes op de Ringdijk. Om vervolgens voor de laatste keer met z’n allen naar school te lopen. Daar begon Ingrid haar tournee langs alle groepen. In elke klas was een activiteit voor of met Ingrid georganiseerd. Van dansjes, liedjes en spelletjes tot het voordragen van een brief en een heuse karaoke.
De ochtend werd afgesloten met het aanbieden van een cadeau en een oliebollenparty op het schoolplein.

De Zwaluw zal juf Ingrid enorm gaan missen en andersom natuurlijk ook.