GROEP 8

Welkom bij groep 8!

In groep 8 zitten 16 kinderen.
Op maandag t/m vrijdag staat juf Desiree voor de klas.

Hieronder leest u waar groep 8 mee bezig is.

WAAR ZIJN WE MEE BEZIG

Februari 2020

Deze maand begonnen we aan het nieuwe thema: middeleeuwen. We leerden dat de middeleeuwen wel iets meer zijn dan alleen maar ridders en kastelen, we knutselen in het thema en gingen zelfs aan de slag met Minecraft.

En tocht wel een klein hoogtepuntje: we hebben deze maand een keuze gemaakt voor de eindmusical. Maar welke dat is.. dat houden we nog even geheim!


Januari 2020

Om te beginnen wensen de leerlingen van groep 8 jullie een gelukkig 2020! We hebben het nieuwe jaar traditioneel ingeluid met een glas kinderchampagne en een toost op het nieuwe jaar.

Vanaf deze maand is groep 8 begonnen met begrijpend lezen met groep 4. Iedere dinsdag en donderdag lezen zij de tekst van Nieuwsbegrip en leggen ze de leerlingen van groep 4 uit hoe je zo’n tekst nu het beste kunt aanpakken en op welke manier je de antwoorden op de vragen kunt vinden in de tekst.

Ook hoorden we deze maand van de bosbranden in Australië. Om ons steentje bij te dragen hebben we allemaal een kaart geschreven aan een brandweerman- of vrouw. Hieronder zien jullie een aantal resultaten. Daar zullen ze in Australië vast erg blij van worden!


December 2019

De feestmaand december is aangebroken!

Op 3 december zijn we in het kader van de spreekbeurt van Lucas die ging over de Hollandse Waterlinie naar Fort Waver-Amstel geweest. Daar kregen wij een rondleiding van natuurmonumenten. We hebben hier veel geleerd over de Hollandse Waterlinie en het leven van soldaten in het fort.

Op 4 december wisten de Sint en zijn pieten Nes aan de Amstel ook weer te vinden. Alle kinderen brachten een mooie surprise inclusief cadeautjes en natuurlijk een gepersonaliseerd gedicht mee. We hebben er een gezellige en feestelijke dag van gemaakt.

Op 6 december deden een aantal van onze kinderen mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd. De kinderen vertelden over hun boek en lazen een stukje voor. De jury heeft uiteindelijk Lucas tot winnaar uitgeroepen. Hij mag onze school gaan vertegenwoordigen op de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in de bibliotheek van Amstelveen.

Natuurlijk werd december afgesloten met de kerstperiode. Natuurlijk kwamen het jaarlijkse kerstknutselcircuit en het kerstdiner voorbij. Dit jaar stond alles in het teken van het Nationaal Ouderfonds. Tijdens een kerstmarkt en -musical werd er geld ingezameld voor dit goede doel. Ook mochten tijdens het kerstdiner een aantal oudere mensen uit het dorp en de opa van juf Desiree aanschuiven. We hebben met zijn alle ontzettend genoten van deze avond!

Na deze drukke periode hebben we twee weken vakantie, waarin we lekker gaan uitrusten en natuurlijk Kerst én het nieuwe jaar gaan vieren.

Groep 8 wenst jullie fijne feestdagen en een gelukkig 2020!


November 2019

Op 8 november kon de juf leuk nieuws brengen: de kinderen uit de klas hebben zúlke goede ideeën bedacht voor de Milieuhelden dat zij hun ideeën mogen komen presenteren om kans te maken op de 1e, 2e of 3e prijs! Een hele prestatie opzich!
Op 22  november zijn we met de hele klas naar het gemeentehuis in Amstelveen te gaan, waar vier van ons de ideeën hebben gepresenteerd. Na beraad van de jury kregen wij te horen dat wij de 2e plek kregen. Als prijs mogen wij gaan plastic vissen in Amsterdam om zo de grachten weer een stukje schoner te maken. Tegen de tijd dat we de prijs gaan verzilveren horen jullie daar natuurlijk meer over!

Op 11 november hebben we een lipdub gemaakt met de hele school. We bedachten onder leiding van een professional bedachten wij allemaal een stukje om de camera door te geven. Het eindresultaat mag er zijn en vindt u op de website!

Tot slot sloten we de maand af met een week lang ‘Wie is de mol?’. Door het spelen van allerlei spellen en geheime aanwijzingen konden de kinderen er achter komen wie de mol was. En die mol was een héle goede; er waren maar 2 kinderen die het goed hebben geraden!


Oktober 2019

Deze maand zijn we begonnen met een nieuwe module uit de methode Kanjertraining: Whatsapp, Snapchat en Facebook. In deze module leren wij alles over hoe je op een veilige en leuke manier om kunt gaan met alles wat er speelt op internet. Aan het eind van de lessenserie hebben wij een afsprakenposter gemaakt met dingen die we wél en niet op internet doen. Om hier nog verder mee door te gaan, doen we in november mee aan de MediaMasters wedstrijd tijdens de week van Mediawijsheid, maar daar horen jullie later meer over!

Op 31 oktober vierde we in de klas Halloween. Dit deden we door middel van een Halloween Escape Room! Binnen een uur lukte het twee leerlingen om te ontdekken hoe ze konden ontsnappen en daarmee waren zij de terechte winnaars van de Escape Room!


September 2019

De eerste maand in groep 8 zit er alweer op! We zijn begonnen met een heleboel groepsspelletjes en vertrouwensoefeningen om er voor te zorgen dat we een gezellig en leerzaam jaar met elkaar tegemoet kunnen gaan! Deze spelletjes en oefeningen komen uit de methode Kanjertraining. Tijdens die lessen hebben we ook 5 klassenregels met elkaar afgesproken over hoe we in deze klas graag met elkaar om willen gaan.

Op 5 september, terwijl wij hard aan het werk waren, stonden er ineens twee mannen met een muziekbox in de klas.. Het bleken twee acteurs te zijn van stichting Milieubende. Zij kwamen ons iets vertellen over de huidige status van het milieu en dan met name zwerfafval. Vervolgens daagde zij ons uit om onze ideeën om zwerfafval tegen te gaan op papier te zetten.. Die uitdaging gaan wij natuurlijk aan!

Eind september zijn we op schoolreisje geweest naar Ouwehands Dierenpark. Gelukkig was het mooi weer.