GROEP 8

Welkom bij groep 8!

In groep 8 zitten 17 kinderen.
Op maandag t/m vrijdag staat juf Desiree voor de klas.

Hieronder leest u waar groep 8 mee bezig is.

WAAR ZIJN WE MEE BEZIG

September 2019

De eerste maand in groep 8 zit er alweer op! We zijn begonnen met een heleboel groepsspelletjes en vertrouwensoefeningen om er voor te zorgen dat we een gezellig en leerzaam jaar met elkaar tegemoet kunnen gaan! Deze spelletjes en oefeningen komen uit de methode Kanjertraining. Tijdens die lessen hebben we ook 5 klassenregels met elkaar afgesproken over hoe we in deze klas graag met elkaar om willen gaan.

Op 5 september, terwijl wij hard aan het werk waren, stonden er ineens twee mannen met een muziekbox in de klas.. Het bleken twee acteurs te zijn van stichting Milieubende. Zij kwamen ons iets vertellen over de huidige status van het milieu en dan met name zwerfafval. Vervolgens daagde zij ons uit om onze ideeën om zwerfafval tegen te gaan op papier te zetten.. Die uitdaging gaan wij natuurlijk aan!

Eind september zijn we op schoolreisje geweest naar Ouwehands Dierenpark. Gelukkig was het mooi weer!

Oktober 2019

Deze maand zijn we begonnen met een nieuwe module uit de methode Kanjertraining: Whatsapp, Snapchat en Facebook. In deze module leren wij alles over hoe je op een veilige en leuke manier om kunt gaan met alles wat er speelt op internet. Aan het eind van de lessenserie hebben wij een afsprakenposter gemaakt met dingen die we wél en niet op internet doen. Om hier nog verder mee door te gaan, doen we in november mee aan de MediaMasters wedstrijd tijdens de week van Mediawijsheid, maar daar horen jullie later meer over!

Op 31 oktober vierde we in de klas Halloween. Dit deden we door middel van een Halloween Escape Room! Binnen een uur lukte het twee leerlingen om te ontdekken hoe ze konden ontsnappen en daarmee waren zij de terechte winnaars van de Escape Room!