GROEP 5

Welkom bij groep 5!

In groep 5 zitten 16 kinderen.
Op maandag t/m vrijdag staat juf Kim voor de klas.

Hieronder leest u waar groep 5 mee bezig is.

WAAR ZIJN WE MEE BEZIG

Februari 2020

Deze maand hebben we het thema ‘middeleeuwen’ afgesloten. Tijdens het thema kregen de kinderen een gastles over de middeleeuwen door een Archeotolk. Erg leuk, maar vooral héél interessant! De kinderen hebben kastelen gemaakt van verschillende materialen. Er werd gewerkt met papier, kosteloos materiaal maar ook met hout. Na afloop heeft een groepje zelfs een stop-motion filmpje gemaakt!

Januari 2020

Allereerst wensen wij iedereen een gelukkig nieuw jaar! Daar moet natuurlijk op geproost worden! Deze maand hebben we de tweede ronde van de boekenkring gehad. In deze ronde vertellen de kinderen in een groepje informatie over het gekozen stripboek. Daarna lezen ze een stukje voor en stellen de luisteraars vragen.

November & December 2019

De aankomende vijf weken staat het thema ‘kunst’ centraal. Met de klas hebben we een groepskunstwerken gemaakt voor in het atelier voor Sinterklaas. Ook werd er een tekenwedstrijd georganiseerd door een aantal leerlingen. Uiteraard werden de tekeningen door de jury goed bekeken om de winnaar te kiezen.

September 2019

Het eerste thema van de methode Alles-in-1 is van start gegaan: Amerika, Australië, Antarctica en de Oceanen. Groep 5 is in de eerste paar werken bezig geweest met het maken van lapbooks. Hierin staat informatie wat de kinderen hebben geleerd. Naast het schrijven of typen van stukjes tekst, verwerken ze de informatie ook in quiz-vragen en ‘wist je dat…’.