GROEP 5/6A

Welkom bij groep 5/6A!

In groep 5/6A zitten 15 kinderen.
Op maandag t/m vrijdag staat juf Kim voor de klas.

Hieronder leest u waar groep 5/6A mee bezig is.

WAAR ZIJN WE MEE BEZIG

Oktober 2020

Op 30 september is de landelijke Kinderboekenweek van start gegaan. Dit jaar met het thema ‘En toen’. In de klas stonden allerlei boeken die te maken hadden met geschiedenis. Gedurende twee weken hebben we allerlei activiteiten gedaan om boeken te promoten en kinderen te motiveren om te lezen. Zo mochten de kinderen naar een juf lopen om te luisteren naar een voorgelezen stukje uit een boek en las de bovenbouw aan de onderbouw voor. Dit jaar was er ook Kleedjesmarkt, maar dan net even anders dan we gewend zijn. Als afsluiting van de Kinderboekenweek, kregen de kinderen een kinderboekgeschenk.

        

September 2020

In de tweede schoolweek zijn we begonnen met het thema Europa. Om het thema te openen, speelden we samen met groep 3/4, 5/6b en groep 7/8 een groot memory spel. En wie dacht dat het makkelijk was, had het helemaal mis! 

Samen met groep 5/6b hebben we Europese vlaggen gemaakt. Onder de vlaggen hangen foto’s van onze vakanties in dat land. Ook hebben we een muurkrant gemaakt over een Europees land. We zochten informatie uit het Alles-in-1 boek of op internet. Wist je dat Portugal ongeveer 10 miljoen inwoners heeft? Nederland heeft er nog meer, ongeveer 17 miljoen! 

Toen we het over Zuid-Europa hadden, gingen we pizza’s maken! Alles moesten we zelf snijden en daarna mocht je de pizza versieren. Even in de oven en… Smullen maar! Buon Appetito! 

Na het opeten van de pizza hebben we gewerkt met de tipkaarten van Alles-in-1. Je kon bijvoorbeeld de Eiffeltoren of de toren van Pisa bouwen, een collage maken van verschillende pasta’s of een berg maken van zand en er tunnels doorheen maken.