GROEP 6/7

Welkom bij groep 6/7!

In groep 6/7 zitten 20 kinderen.
Op maandag en dinsdag staat juf Martje voor de klas. Op woensdag t/m vrijdag staat juf Jaimy voor de klas.

Hieronder leest u waar groep 6/7 mee bezig is.

Informatie groep 6_7 schooljaar 2021-2022

Dieren in de klas

De kinderen uit groep 5/6B wilden graag een dier in de klas om te verzorgen. Na lang zoeken zijn we op wandelende bladeren uitgekomen. De kinderen zijn dol op ze en hebben ze mooie namen gegeven: Henk en Blaadje! Ze hebben niet veel verzorging nodig, zijn soms moeilijk te vinden tussen alle andere bladeren en bewegen heel leuk! Soms lijkt het net alsof ze staan te dansen. Hieronder staan foto’s van Henk en Blaadje. Kunnen jullie ze vinden?

November 2020

Vorige week hebben wij de opening van het nieuwe thema Geloof gehad. In iedere klas was er een activiteit voor de leerlingen georganiseerd, wat hoorde bij een geloof. Zo hebben ze bijvoorbeeld het Holifeest getekend met poeder, matzes gegeten, geluisterd naar verhalen over de islam en kaarsen versierd. We leren bij dit thema over de vijf grootste godsdiensten in de wereld: het jodendom, het christendom, de islam, het hindoeïsme en het boeddhisme. De kinderen maken gedurende het thema een lapbook waarin de belangrijkste informatie op een creatieve manier wordt samengevat en laten zien.

In de klas zijn we begonnen met de werkstukken en boekenkringen. Het werkstuk wordt ook binnen het nieuwe thema gemaakt. De kinderen hebben namelijk één geloof uitgekozen en aan de hand van een stappenplan en begeleiding van de juffen maken ze het werkstuk op een Chromebook. Ook is de eerste ronde van de boekenkring vrijdag geweest. De kinderen bereiden een kort verhaaltje voor over een boek en lezen een stukje voor. Daarna mag het groepje vragen stellen en wordt het cijfer uiteindelijk door de juf bepaald. De indeling van de boekenkring is te vinden op Google Classroom.

Oktober 2020

Op 30 september is de landelijke Kinderboekenweek van start gegaan. Dit jaar staat het in het thema van ‘En toen’. Twee weken lang hebben wij op school allerlei activiteiten rondom lezen georganiseerd, zodat boeken werden gepromoot en de kinderen gemotiveerd werden om te lezen. Zo mochten ze bijvoorbeeld een boek bij een juf kiezen om naar te luisteren, de kinderen van de bovenbouw lazen voor aan de kinderen van de onderbouw en ook was er een kleedjesmarkt (wel even anders dan normaal natuurlijk). Als afsluiting van de Kinderboekenweek kregen de kinderen een Kinderboekenweekgeschenk.

 

September 2019

We zijn alweer een aantal weken begonnen met het nieuwe schooljaar. Op De Zwaluw zijn we op dit moment bezig met het thema Europa. Hierbij hebben we een memory met alle Europese vlaggen als opening gehad. De afgelopen weken hebben we het bijvoorbeeld in de klas gehad over Europol, de topografie van Europa, de Europese Unie, Frankrijk, landschappen en het communisme. Ook hebben wij een gastspreekster in de klas gehad die ons meer kwam vertellen over leuke en mooie boeken voor de kinderen over het thema en hebben we pizza’s gebakken met elkaar. We hebben een muurkrant gemaakt over een land in Zuid-Europa, hebben een mini presentatie gehouden over Rusland en zijn bezig geweest met het schilderen van Europese landschappen. Kortom, we zijn er maar druk mee!