GROEP 3/4

Welkom bij groep 3/4!

In groep 3/4 zitten 19 kinderen.
Op maandag t/m vrijdag staat juf Nathalie voor de klas. Ook werkt juf Linda mee. Zij is de onderwijsassistent.

Hieronder leest u waar groep 3/4 mee bezig is.

Informatieboekje groep 3 en 4 – schooljaar 2020-2021

WAAR ZIJN WE MEE BEZIG

september- oktober 2020

Groep 3 en 4 zijn dit schooljaar begonnen met het thema ‘Waar is het?’ We hebben gekeken naar de wereld om ons heen. Van je eigen klas tot aan het heelal en alles wat daartussen zit. Denk aan je eigen omgeving, Nederland én Europa.

We begonnen samen met de andere groepen met een landen en vlaggen memorie. En weet je, de kinderen van groep 3-4 zijn hier best wel goed in. Maar wat zijn er veel verschillende landen en dus ook veel verschillende vlaggen. Om het thema Europa een beetje te laten leven in groep 3-4 zijn we ‘Met opa door Europa’ geweest. Aan de hand van dit verhaal van Tamara Bos zijn we met opa Jef op reis geweest. Opa, Mama, Wout en Bien gaan met het kampeerbusje van opa allerlei landen van Europa bezoeken. Ze gaan naar België voor friet en Manneke Pis, via Luxemburg, om te tanken, naar Frankrijk voor de Middellandse Zee. naar Zwitserland voor de eeuwige sneeuw, naar Italië voor het lekkere eten en naar Monaco. Het kleinste land van Europa waar de formule 1 door de straat racet. Dus de kinderen hebben over al deze landen iets geleerd en gemaakt. Raceauto’s voor de formule 1, een t-shirt voor Manneke Pis, een berglandschap met eeuwige sneeuw en mooie vlaggen. Ook kennen de kinderen happy Birthday in verschillende talen?Weet u wat het is in het Italiaans?

We hebben het thema afgesloten met Kahootquiz onder het genot van allemaal hapjes uit de verschillende landen. (friet uit België, kaas uit Nederland, stokbrood uit Frankrijk en pizza uit Italië.

In groep 3 zijn we begonnen met de leesmethode Actief Leren lezen. Deze methode bevat technisch lezen, begrijpend lezen, spelling en woordenschat. Het gaat vooral uit van goed leren lezen en pas daarna snel leren lezen. De kinderen kennen nu al 20 letters. Actief leren lezen werkt anders dan Veilig leren lezen. Veel meer korte oefenmomentjes en het gebruik van woordtorentjes. Voor meer info zie www.actieflerenlezen.nl En sommige kunnen al bijna een boekje lezen. Knap hoor!