Waar zijn we mee bezig

06-11-2018
De eerste week na de herfstvakantie zit er weer op. Groep 7 heeft zich de weken voor de herfstvakantie druk bezig gehouden met de afsluiting van het project Nederland. Dit was een groot succes! Alle ouders en kinderen hebben kunnen proeven van typisch Hollandse gerechten verzorgd door groep 7. Vorige week en deze week werkt groep 7 uit de Alles Apart methode, zij krijgen twee weken instructielessen voordat zij 12 november starten met het nieuwe project: Kleding & Sport. In de Alles Apart weken is er ook wat meer tijd voor ander soort lessen, zoals een debat voeren. Allerlei soorten stellingen zijn voorbij gekomen zoals: ”Dure merkkleding moet verboden worden op school”, ” Huiswerk moet verboden worden” , ”De politie moet voor 50% uit vrouwen bestaan”. De meningen waren erg interessant!
  

 

05-10-2018
De afgelopen twee weken hebben de leerlingen van groep 7 dubbel feest gehad met een schoolreisje naar de Efteling en nog een extra uitje naar het Cruquius museum afgelopen woensdag. Dit allemaal in het kader van het project Nederland. In de klas hebben de leerlingen al een hoop geleerd over de provincies & wateren in Nederland. Het verschil tussen Nederland vroeger en nu. Verder was er de afgelopen weken ook tijd voor crea. Groep 7 heeft zelf slijm gemaakt, dit kostte meer tijd dan sommige hadden gedacht. Gisteren begon de dag met het nieuwtje van de juf. De juf heeft het geslacht van haar baby bekend gemaakt. De meeste kinderen dachten dat het een jongetje zou worden en dit klopte! Aan het eind van de dag heeft groep 7 pizza gebakken. De komende weken staat in het teken van de afsluiting van het project, die groep 7 mag organiseren!
  

 

 

07-09-2018
De eerste week na de vakantie zit erop. De leerlingen van groep 7 hebben al een heleboel gedaan. Op de eerste dag zijn wij gestart met vertellen over de vakanties, kennismaken met elkaar, de verjaardagskalender en was er in de middag meteen het leuke nieuws van de juf: de juf is zwanger! Dit was de oplossing van een woordzoeker die de leerlingen hebben opgelost.
Daarna was er nog een lekkere traktatie en volgde er meteen een leuk gesprek over zwangerschap. Wij hebben ook alvast even kennis gemaakt met rekenen in groep 7.
De rest van de week hebben de leerlingen ook kennis gemaakt met de andere vakken, gym, crea, talent op vrijdag en als spetterend einde van de week, de magie!
Wij gaan er met zijn allen een mooi schooljaar van maken!!
               

 

 

 

Copyright ©2014 Basisschool De Zwaluw - Webdesign: G2O