Na de kerstvakantie zijn we ook op de zwaluw weer met afstandsonderwijs begonnen. En vanuit de eerste lockdown hebben wij veel geleerd voor de tweede. Zo zijn er nu twee vaste online momenten voor groep 3 t/m groep 8 waarin de kinderen online les krijgen van hun juf. Ook hebben alle kinderen een vast rooster die thuis wat steun kan bieden en is er een mooie balans tussen werken op de computer en werken op papier. Ook dit keer vraagt het weer veel van de kinderen en de ouders. Sommige ouders moeten meerdere ballen hoog houden; thuisonderwijs, een huishouden en zelf online werken.

De eerste twee weken zijn we samen met elkaar goed doorgekomen. En naast alle reken, taal en spelling opdrachten was er ook ruimte voor creatieve opdrachten. Denk aan online voorlezen, online quizzen, online dansen en als topper online koken met chef Martijn.

Dankzij Chef Martijn van ‘de boerin en de kok’’ hebben alle kinderen van groep 1 t/m groep 8 de mogelijkheid gehad om te koken. Thuis of op de noodopvang. Ook daar hebben de kinderen mee kunnen doen. Voor groep 1 t/m 4 stond er tomatensoep op het menu en voor groep 5 t/m 8 kwam daar nog chocolademousse bij. De ouders en kinderen die hebben meegedaan vonden het erg leuk. En chocolademousse maken van het sap van kikkererwten was een nieuwe ervaring. 

Chef Martijn bedankt!

De komende week gaat groep 5 t/m 8 starten met het thema Prehistorie, Grieken en Romeinen. Het komende thema is dus weer een geschiedenis thema. Ook in de groepen 1 t/m 4 zijn we hiermee bezig. Daar zijn we al twee weken bezig met het thema dinosaurussen. 

Helaas kunnen we 25 januari niet beginnen met fysiek onderwijs. Het afstandsonderwijs (online) zal plaats blijven vinden tot in ieder geval 8 februari.

Blijf gezond en lief voor elkaar.


Het team van de Zwaluw