Project Timau in Kenia

Juni 2016
Update van het weeshuis

Juni 2015

Hallo Nederland,

De kids zijn altijd zo blij als ik weer langskom met spulletjes. Kleding, schoenen en knuffels!
We hebben nog een potje gevoetbald. Met een lekke bal. Mijn vriendin Mary-Jane is zo lief om nieuwe ballen te sponsoren.
1       2

Alle kinderen waren afgelopen woensdag op het weeshuis want ze hadden een lang weekend vrij.

Ik moet even een CORRECTIE maken dat alle FIETSEN die gesponsord zijn en die nog gesponsord worden zijn aangeboden door: Mirjam Beemsterboer.

Zodoende hadden we afgelopen zaterdag FUN!!!!! op het weeshuis. Nog meer fietsen gesponsord. Deze werden gebracht door goede vrienden van ons Jean-Pierre Dekker en familie, tevens Giant importeur Kenia. Wat een heerlijke bekkies, daar wordt je toch vrolijk van!
3       4

Stichting Benevolta heeft aangeboden mij te helpen met schoolgeld voor de kinderen die naar de Universiteit willen gaan. Ik had de directeur en de administratief medewerkster van de Universiteit Nairobi uitgenodigd op het weeshuis verleden week om wat over de school te vertellen. Dat was heel helder en prettig. Denis en Charles gaan voor de ICT, computer opleiding en Peter voor toerisme, waarbij hij ook leert koken. In juli zullen zij van start gaan en de opleidingen duren 2 jaar.

Vanaf juli ben ik zelf weer in Nederland om bij mijn familie te zijn. Jullie zullen dan niet zoveel van me horen totdat ik weer terug ben begin september.

Als alles wat rustiger is op het thuisfront dan maak ik weer een nieuw promotiefilmpje met het reilen en zeilen op het weeshuis en wil ik heel graag een presentatie geven in Nederland waar iedereen bij aanwezig kan zijn om te vertellen over mijn weeshuis, filmpjes en foto’s te laten zien en daar kan iedereen zijn of haar vragen stellen. Ik houdt jullie op de hoogte.

Hartelijke groet,

Sabine van Eijk

Stichting Kinderen van Timau

2015 Philip de zwaluw

Beste Nederlanders,                                                                                            07-01-2015

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar, ik wens jullie veel geluk, liefde en gezondheid.

Onderstaande tekst had ik eind november op mijn facebook tijdlijn gezet en ik denk dat ik vergeten ben het naar een ieder van jullie te mailen.

Kerstgedachte!!

Op mijn Facebook pagina zie je vaak vrolijke, gezellige foto’s voorbij komen! Ik geniet ook volop van mijn heerlijke leven hier in Kenia. En zeg ook vaak; Live life to the max… zolang het kan!

Maar er zijn ook genoeg andere dagen hier die mijn gedachte met emoties vullen.

Het leven hier is niet alleen maar feest en vanzelfsprekendheid. Het kan ook hard en zwaar zijn!

Wat mij dagelijks emotioneel bezig houd zijn deze fantastische kinderen. “Mijn” weeskinderen die een speciaal plekje in mijn hart hebben na al die jaren!

Heb ik genoeg sponsors gevonden om ze eten te kunnen geven? Heb ik genoeg geld om de kinderen naar school te sturen? Waar haal ik geld vandaan om die extra dekens te kopen? Heb ik genoeg om kleren te kopen? Wat gaat er in die getraumatiseerde koppies om? ……
Een hele kopzorg met zoveel zielen, maar ik doe het met veel liefde.

Gelukkig ken ik een hoop mensen die mijn weeshuis een warm hart toedragen en met hun steun kom ik een heel eind.
Bedrijven als Shell en andere middenstanders weten me te vinden en vragen of ik een presentatie kom houden om te vertellen over mijn werk als vrijwilligster, kinderen van vrienden die op de rommelmarkt hun eigen spulletjes verkopen, Sportverenigingen uit de Kwakel, Kudelstaart en Uithoorn weten me te vinden om gebruikte sportkleding-schoenen te doneren, vrienden en kennissen die de Alpe d’Huez bedwingen om fantastische bedragen bij elkaar te sprokkelen, oude dorpsgenoten die projecten op school aangaan en zo geld ophalen, de kerk uit de Hoef en de Kwakel die altijd aan mijn weeskinderen denkt met een collecte, vrienden die via school geld inzamelen om een kind naar school te kunnen laten gaan, familie die op een feest of zelfs op een begrafenis donaties vragen voor mijn weeshuis ipv bloemen of een cadeau en vrienden die optreden met hun band om het entreegeld met Stichting Kinderen van Timau te delen. NOOIT te veel om op te noemen….

Deze kerst organiseer ik samen met wat vrienden van het Britse leger een voetbal toernooi, want sport verbroedert. Mannen uit het leger tegen de boys en girls van het weeshuis. Daarna hebben we voor elk kind een schoenendoos met cadeautjes! We gaan veel lekkere dingen snacken en we sluiten af met vlees op de barbecue.

Een dag waar de kids nu al naar uit kijken. Het is niet uit te leggen wat er door me heen gaat als ik een kind zie die dankbaar zijn cadeau in ontvangst neemt en daar uren mee speelt in zijn slaapkamertje en dat is dan 1 of 2 fado’s (of zal ik zeggen cadeautjes). Die dankbaarheid dat er een pakketje is met zijn of haar naam. Een teken dat zij of hij bestaat en belangrijk is. Elk jaar weer sta ik vol verbazing en met tranen in mijn ogen te genieten van hun dankbaarheid!

Ik wil een ieder van jullie bedanken dat ik dit kan verwezenlijken want zonder jullie steun ben ik niks. Ik wil een ieder van jullie vragen om mee te denken hoe ik nog meer geld kan inzamelen voor mijn weeskinderen. Er is nooit genoeg.

Mocht je willen doneren voor het kerstfeest of voor de dagelijkse dingen dan kun je dat storten op mijn Nederlandse rekening tnv;
Stichting Kinderen van Timau
363596453 Rabobank

Ik wens een ieder Fijne voorbereidingen voor jouw eigen kerstfeest! Sta even een momentje stil bij de minder bedeelde in deze wereld!

Asante Sana (Dank je wel in Swahili) namens al deze heerlijke lieve kinderen en mij natuurlijk.

Sabine

foto 1        foto 2

 

Nu was ik zelf helaas door familie omstandigheden de hele maand december in Nederland en heb ik dit feest niet samen met de kinderen kunnen vieren. Maar gelukkig heb ik genoeg vrienden en vriendinnen hier die het van mij over hebben genomen en alsnog een hele mooie dag gemaakt met mijn weeskinderen. Zodoende was er een heuse voetbal derby en ik kan je met trots vertellen dat mijn weeskinderen gewonnen hebben. En zoals beloofd was er voor iedereen een doos met cadeaus en genoeg te eten en te drinken.

foto 3         foto 4

Het fantastische nieuws is dat Peter zich voordat ik wegging heeft aangemeld op het weeshuis. Hij heeft zijn examens afgerond en we hebben een goed gesprek gehad met elkaar. Hij is weer vol goede moed en we gaan met hem een toekomst plan maken. Dus back on track. Yes.

Foto 6

Vandaag ben ik bij de weeskinderen geweest. De kinderen waren bijna allemaal aanwezig. De leraren en leraressen zijn in staking. Zonde! Hopelijk duurt het niet te lang allemaal. Wel een verrassing voor mij want ik had niet gedacht dat ik ze zou zien.

Frederique de broer van Peter was er ook. De jongens hebben eerst vakantie gehad in Kericho waar Frederique woont en zijn daarna samen naar Timau gekomen om het kerstfeest te vieren. Vandaag mocht ik hem een dikke knuffel geven. De mannen worden groot!

Er komt eerdaags een scout van de Eto’o academie om talenten tussen de weeskinderen te zoeken. Ik hoop zo dat het gaat lukken met Peter.

In de kerk wordt er druk verbouwd. Het is zo druk bezocht dat er meer ruimte nodig is.

Foto 7

Met de kleintjes gekke selfies gemaakt. Vinden ze erg leuk om zichzelf te zien.

Foto 8      Foto 9

De kids wilden de tenues aan die gesponsord waren door voetbalvereniging RKDes en daarna hebben ze gelijk een potje gevoetbald.

Foto 10     Foto 11

Morgen ga ik weer een bezoek brengen om de financiële zaken af te handelen. Schoolgeld, geld voor eten etc.

Mocht je op facebook een account hebben dan kun je jezelf als vriend toevoegen bij Stichting Kinderen van Timau. Daar is up to date nieuws.

 

Een lieve groet uit Kenia,

Sabine van Eijk

Copyright ©2014 Basisschool De Zwaluw - Webdesign: G2O