Ons Goede Doel

De afgelopen jaren was ons goede doel Stichting Derde Wereld Hulp, het project van Margreet van Coeverden in India. Na haar opleiding tot verpleegkundige ging ze in 1976 naar Calcutta in India, om daar moeder Teresa te helpen. Daar ontstond toen het idee om vanuit Nederland zich in te gaan zetten voor de straatkinderen en arme gezinnen in India. Margreet werkt in ziekenhuis Amstelveen; van haar salaris probeert ze minimaal 4 x per jaar naar India af te reizen, om de projecten te begeleiden, en betaalt ze de onkosten die hier gemaakt worden ten behoeve van de projecten. In al de afgelopen jaren is het Margreet, samen met heel veel vrijwilligers en donateurs, gelukt om 3 tehuizen op te zetten.
Als U meer wilt weten over de Stichting Derde Wereld Hulp, kijk dan op www.sdwh.nl.

Sinds schooljaar 2017-2018 hebben wij een leerlingenraad op school. Per jaar wordt er met de leerlingenraad gekeken naar een goed doel, dat dicht bij de leerlingen ligt en hen aanspreekt.

Schooljaar 2018-2019
Het goede doel dat is uitgekozen door de leerlingenraad is Save the Children. De leerlingen van de Zwaluw hebben geld opgehaald door middel van een sponsorloop.
Save the Children helpt kinderen in nood als gevolg van armoede, conflicten en rampen. Als u meer wilt weten over Save the Children, kijk dan op www.savethechildren.nl.

Copyright ©2014 Basisschool De Zwaluw - Webdesign: G2O