Onze School

De Zwaluw is gelegen aan de rand van het dorp Nes aan de Amstel (Amstelveen), met uitzicht over de weilanden, veel speelruimte en groen. Vlakbij school ligt het Dorpshuis “De Nesse” waar culturele activiteiten plaatsvinden en waar ook het gymnastiekonderwijs wordt gegeven. Onze school is de enige school in Nes aan de Amstel en omgeving.

De school is veilig te bereiken met de fiets. Ook voor autoverkeer is de school goed te bereiken. Vanuit Amstelveen en Uithoorn rijdt er een bus (lijn 149).

De Zwaluw is echt een school “in het groen”. De omgeving nodigt als vanzelfsprekend uit tot ontdekken. In de lente halen we kikkerdril uit de sloot zodat de kinderen de ontwikkeling van dril tot kikker kunnen bestuderen. Op zomerse dagen zoeken de leerlingen kleine beestjes om te bekijken en worden de gymlessen op mooie dagen buiten op het veld gegeven. Verder lopen we o.a. regelmatig een natuurpad met de leerlingen, staat er in de school altijd een seizoenstafel, kweken kinderen eigen tomaatjes en paprika’s in de binnentuin, zoeken we mooie herfstbladeren en kastanjes in het “Kerkebos” in de herfst en schaatsen we in de winter olv de plaatselijke ijsclub op de “ring”achter de school!

De sfeer is gemoedelijk; ouders lopen gemakkelijk de school binnen, de drempels zijn letterlijk en figuurlijk laag.

“De Zwaluw” is een dislocatie van de openbare basisschool “de Pionier” in Amstelveen, met een eigen beleid, visie en missie. Openbaar wil zeggen dat leerlingen van elke godsdienstige of levensbeschouwelijke overtuiging bij ons welkom zijn. Onze school is klein; gemiddeld bezoeken 110 leerlingen onze school.

De_Zwaluw_2013_2014_onze_School