Waar zijn we mee bezig

10-11-2017
Deze week heeft groep 7 met de Kanjertraining geoefend met de opdracht: motor en benzinepomp. Eén leerling speelt de motor door erg druk te doen in de klas, de andere leerlingen zorgen dat ze ‘geen benzine geven’ door niet op ‘de motor’ te letten of op hem of haar te reageren. Bij deze oefening ervaren de leerlingen dat vervelend gedrag sneller stopt wanneer je er geen aandacht aan geeft.
Woensdag heeft groep 7 geleerd wat een kubieke meter is. We hebben gekeken hoeveel leerlingen er in een doos van 1 kubieke meter passen. Woensdag was er ook tijd voor filosoferen. Nadenken over vragen zoals: is armoede eerlijk? wat is vriendschap? wat is een goede reden om te liegen? Dit leverde hele interessante gesprekken op. Aan het einde van de week is iedereen creatief bezig geweest met het maken van een eigen lampion. Iedereen mocht helemaal zelf een idee bedenken en uitvoeren!
     

 

03-11-2017
De vakantie is weer voorbij en groep 7 heeft alweer één week school gehad. De afgelopen week en de komende twee weken staan in het teken van Alles Apart. De leerlingen krijgen veel instructielessen over spelling, werkwoordspelling en grammatica.
Er was ook tijd voor andere dingen deze week zoals: rekenen met geldopoly (dit is monopoly maar dan met rekenopdrachten over geld), de eerste spreekbeurt van Inno en de eerste boekenkring is geweest.

17-10-2017
De laatste 2 weken voor de herfstvakantie heeft groep 7 nog leuke dingen op de planning staan. Vorige week maandag heeft groep 7 kennisgemaakt met yoga. In het begin vonden veel leerlingen het erg lastig om te ontspannen en om de oefeningen te doen. Dit ging later al stukken beter.
Gisteren kwam de Marokko bus bij ons op school. Groep 7 heeft samen met groep 8 Marokkaanse soep gemaakt, met mozaïek stenen een patroon gemaakt en geleerd waar Marokkaanse symbolen voor staan. Als afsluiting van de dag heeft Frankie (de vader van Koen) een Afrikaans liedje aangeleerd dat de klas donderdag bij de afsluiting laat horen aan iedereen.
           

06-10-2017
Een drukke, gezellige week voor groep 7. Dinsdag hebben wij Kue Lapis gegeten, gemaakt door Frankie (de vader van Koen). Dit is Indonesische gestoomde koek.
Woensdag was het schoolreisje naar Dierenpark Amersfoort. Veel leerlingen hebben een kakkerlak of vogelspin op hun hand gehad. Zelf de juf moest eraan geloven dus ook ik heb een vogelspin op mijn hand gehad. Dit was wel even spannend! Vrijdag heeft de klas in de ochtend muziekles gekregen van de dochter van juf Ingrid Poelstra en twee vrienden van haar. Dit ter voorbereiding op de sluiting van het project. In de middag hebben er 4 leerlingen gekookt samen met leerlingen uit groep 5/6 en 8. Er is bami en kokosmaantjes/ muntthee gemaakt.
    
    

29-09-2017
Groep 7 heeft vandaag kennis gemaakt met de dansrituelen van Afrikaanse stammen. Zij hebben een welkoms en afscheidsritueel gedanst. Dit was in het begin even gek en wennen. Er werd al snel veel gelachen.
     

20-09-2017
Er zijn nieuwe wisbordjes op school en dit heeft groep 7 meteen even uitgeprobeerd tijdens de rekenles. De leerlingen hebben tijdens de les van de Kanjertraining elkaar leren vertrouwen en gesproken over het onderwerp pesten.
    

 

14-09-2017
Vandaag zijn de leerlingen creatief bezig geweest met het nieuwe thema dat maandag gaat starten: Afrika/ Azië zodat de klas maandag alvast een beetje in het thema is. Iedereen is op zijn eigen manier creatief bezig geweest en dat heeft een heel mooi resultaat opgeleverd!
   

08-09-2017
De eerste week na de vakantie zit erop. De leerlingen van groep 7 hebben al een heleboel gedaan. Op de eerste dag zijn wij gestart met vertellen over de vakanties a.d.v. een foto en hebben wij meteen al gerekend met de nieuwe rekenmethode. Ook op de andere dagen kwam er meteen iets nieuws voorbij namelijk Alles apart. In het begin was dit even wennen maar het werd al snel duidelijker.
De rest van de week hebben de leerlingen ook even kennis met elkaar kunnen maken door middel van allerlei spelletjes, crea en techniekopdrachten en gesprekken met elkaar.
Wij gaan er met zijn allen een mooi schooljaar van maken!!

 

 

 

Copyright ©2014 Basisschool De Zwaluw - Webdesign: G2O